Sedmočlanoj porodici Delić iz Obrenovca je potrebna naša pomoć: Žive u veoma teškim uslovima
Porodica Delić, Foto: rbi Za Srbe

srbijo pomozi

Sedmočlanoj porodici Delić iz Obrenovca je potrebna naša pomoć: Žive u veoma teškim uslovima

Objavljeno:

Porodicu Delić iz Obrenovca čine otac Rajko, majka Vasiljka, kao i deca Dragoslav (16), Goran (14), Stevan (12), Marija (10) i sin iz Rajkovog prvog braka koji živi u Beogradu ali je često kod njih, Risto (27).

Rajko je ratni vojni invalid, i zbog toga je sprečen da se bavi bilo kakvim težim fizičkim poslovima. Primoran je da često odmara jer geleri koji su mu ostali u telu mu stvaraju probleme u svakodnevnom funkcionisanju. Ali on se i pored svega toga trudi da što više obezbedi za svoju porodicu, pa tako često odlazi u manastire gde pored pomoći koju pruža usput uspe i da zaradi nešto dodatnog novca, jer je jedini izvor prihoda za porodicu Delić invalidnina koju Rajko prima.

U trenutku naše posete, Rajko je bio na takvom putu u Hercegovini.

Vaspitana i ljupka deca

Vasiljka je domaćica koja brine o deci ali uzgaja kokoške i povrće u plasteniku, napominje da je sve prirodno i da uspe nešto da proda ako ostane viška od njihovih potreba. Kaže i da dok nisu imali motokultivator, zemlju su obraćivali ručno.

Siromaštvo
Siromaštvofoto: rbi Za Srbe

Dragoslav od vlage u kući koja je posledica velikih poplava 2014. godine ima astmu, ali je takođe veoma dobar đak srednje škole "Nikola Tesla" u Beogradu. Osvojio je nagradu na opštinskom takmičenju iz tehnike i tehnologije, voli prirodne nauke kao i njegov brat Goran (14) koji je učenik sedmog razreda. Stevan ide u peti razred a Marija u treći.

Ova lepo vaspitana i ljupka deca dele jednu spavaću sobu, dok njihovi roditelji spavaju u predsoblju jer je u njihovoj spavaćoj sobi mnogo velika vlaga.

- Ja sam svestan da je danas teško, i da je teško izdvojiti velika sredstva, ali i ijedna cigla meni bi bila dovoljna - javio se Rajko kratko iz Hercegovine telefonom, a na pitanje šta je najvažnije da im se obezbedi, skromno je odgovorio.

Krov prokišnjava, vlaga je svuda po kući

Verski rekviziti
Verski rekvizitifoto: rbi Za Srbe

Ono što i njegova supruga i on prvo napominju da je u najlošijem stanju je krov kuće koji prokišnjava, kao i ogromna vlaga koja je u celoj kući.

Pošto se Rajko bavi dubokorezom, značila bi mu kombinovana stolarska mašina.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe pokreće veliku akciju pomoći kako bi za porodicu Delić obezbedili suvu i mirisnu kuću bez vlage, čije zidove krase ikone pravoslavnih svetaca i Rajkovi radovi duboreza.

Ukoliko želite da pomognete porodici Delić, više informacija možete pronaći OVDE.

Više o porodici možete pogledati na:

Bonus video:

08:54

IVANI SU PRESADILI BUBREG I DOBILA JE NOVI ŽIVOT! Posle uspešne transplantacije u Minsku, ovo je rekla za BORIŠU SIMANIĆA

(Espreso/Srbi za Srbe/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.